Inspirationsträff: Thule satsar på utveckling i Småland

Vi välkomnar alla SIG PM medlemmar till en inspirationsträff på Thule i Hillerstorp (15 november kl 9-13) full med inspirerande nedslag i pågående satsningar inom produkt- och produktionsutveckling. 

Thule satsar på expansion i Sverige, i Hillerstorp, med fokus på produktutveckling, egen tillverkning, nya produkter, nya material, ny teknik och nya tjänster. Det investeras kontinuerligt i kompetens, testutrustning, nya tillverkningsmetoder och egen verktygstillverkning. Produkterna säljs globalt och får flera utmärkelser för sin design. Företaget är ett bra exempel på driv och framåtanda med ett ständigt behov nya ingenjörer och kompetensutveckling inom flera områden. 

Mer information om Thule:

Program

  • 08.45 – 09.00 Fralla och kaffe
  • 09.00 – 09.45 Thule satsar på utveckling i Småland
  • 09.45 – 10.00 CAD / PLM
  • 10.00 – 10.15 Roof rack kits – TRACKS 
  • 10.15 – 11.30 Rundvandring R&D och fabrik
  • 11.30 – 11.45 Produktionsberedning / Verktygstillverkning 
  • 11.45 – 12.00 Mätning / Skanning och AI
  • 12.00 – 12.15 Car Seats simulations 
  • 12.15 – 13.00 Lunch

STORA VÄRDEN SKAPAS I HILLERSTORP
Mattias Ankarberg, Thule Groups (publ) vd och koncernchef, om satsningarna i Hillerstorp

Det finns en tydlig anledning till att våra nya produkter har fått så fin respons. De utvecklas i vårt globala R&D- och testcenter i Hillerstorp i Småland. Det är slående vilken enorm styrka vår verksamhet i Hillerstorp är för Thule.

I Hillerstorp har vi fysiska förutsättningar för att utveckla världens bästa premiumprodukter för människor som vill leva aktiva liv. Vi har över flera årtionden investerat många hundra miljoner kronor i att skapa en egen prototypverkstad, krocktestbana, anläggning för klimattester från arktisk kyla till ökenvärme, och mycket, mycket mer. Än viktigare, så finns i Hillerstorp flera hundra kompetenta och drivna personer – industridesigners, utvecklingsingenjörer, projektledare och andra experter som med både moderna och traditionella metoder, tillsammans med våra högautomatiserade fabriker och medarbetare inom flera andra områden, har hjälpt Thule till över tusen unika patent och många produktsuccéer.

Som smålänning gläds jag kanske lite extra åt att lokaliseringen av vårt moderna globala R&D-center, i Hillerstorp, är samma plats som där Thule en gång startades. Detta skapar också en röd tråd genom vår över 80 år långa historia, och en röd tråd till den entreprenörsanda som idag verkligen präglar Thule. Och eftersom de själva är för ödmjuka för att slå sig för bröstet så gör jag det åt dem – vi har en utvecklingsavdelning av allra högsta klass!

(ref https://www.thulegroup.com/sv/press/thule-groups-publ-vd-och-koncernchef-mattias-ankarberg-kommenterar-foretagets-forsta-kvartal)

När

  • 2024-11-15, kl 09.00-13.00.

Registrering

Tillfället är fritt för SIG PM medlemmar (bli medlem här https://www.sigpm.se/om-sigpm/), övriga 200 SEK). Som medlem får du access till mötesdokumentation efter mötet.

>> Registrera dig för eventet här <<